dinsdag 11 augustus 2009

achtereind

Wie zullen we daar eens mee beledigen. Rouvoet? Gerda Verburg? J.P.? Die christelijke minister van defensie, die zo onbenullig is dat ik zijn naam nooit kan onthouden? Die PvdA-minister van ontwikkelingszaken, u weet wel, hij lacht altijd iets teveel? Of Woutertje Bos, die het woord ‘systeembank’ heeft uitgevonden om daar 87 miljard euro aan te kunnen besteden, waar hij die banken ook rustig failliet had kunnen laten gaan?

achtereenvolgens

U heeft misschien gemerkt dat ik deze pagina diapositief gemaakt heb. Dat heb ik gedaan om de foto’s te kunnen centreren. Dat kan ook op een gewone, positieve pagina natuurlijk, maar het stáát beter op een diapositieve. Met gecentreerd geplaatste foto’s maak je ook (ik zoek naar een plekje waar ik achtereenvolgens kwijt kan) de boel iets compacter: het tekstje direct onder de foto.

achtereenvolgend

Er wordt geklaagd en geklaagd, terwijl het ons beter gaat dan ooit. Achtereenvolgende kabinetten hebben nagelaten, op te merken dat klagen een ongezonde bezigheid is, dan wel de emigratie van de klagers voor te bereiden en uit te voeren.

achtereen

Uren achtereen wist ik niets te verzinnen bij achtereen.

achterdocht

Mijn achterdocht bleek gegrond.

achterdeur
Ich bin Stefan Postma nicht: ik laat geen filmpjes maken van wat ik ’s nachts zoal uitvoer, en ik trek me ook niets aan van wat de mensen daarvan te weten komen. Ik laat me, met andere woorden, niet vernederen.

achterbuurt

In achterbuurten schijnt nooit de zon.

achterbout
Ik eet alleen nog maar achterbouten van bepaalde vissoorten: zalm, haring, makreel en sprotjes Ook de achterbouten van garnalen of rivierkreeftjes zijn heerlijk.